Om mig

Mit navn er Birgitte Kongsgaard. Jeg bor i Bording, der ligger mellem Silkeborg og Herning. Jeg har altid interesseret mig for kunst og udtryk, og jeg har malet i mange år. I en periode har jeg ikke givet det så meget tid og opmærksomhed, som jeg gerne ville. Nu har jeg fundet det frem igen, og jeg bliver hele tiden inspireret.

Jeg lægger maling på lærredet, hælder vand på, og der opstår et spil af farver. Jeg lægger ny maling på, sprayer og hælder vand på igen. Lærredet bliver vippet, farverne begynder at flyde sammen, og noget begynder at blive til. Nu forlader jeg maleriet – for efter noget tid at vende tilbage og fortsætte processen. Kan jeg finde en fortælling, eller får jeg lyst til at dvæle ved maleriet, får det lov at leve. Hvis ikke, må processen starte forfra.     

Det har altid haft stor betydning for mig at skabe og eksperimentere. Det er det, som giver mig drivkraft og glæde. Nogle gange har jeg en forestilling om, hvad jeg skal i gang med, men det ender altid ud med noget andet.

Processen har for mig en mindst lige så stor betydning som selve resultatet. Når jeg er i denne proces, finder jeg fordybelse og ro fra alt andet, der fylder i hverdagen.

Tvivl er meget kendetegnede i min malerproces: Hvad det skal blive til, hvad jeg vil med det, og om det er godt nok. Efterhånden har jeg indset, at tvivlen er en positivt givende del af hele processen. Det er tvivlen, der er med til at forbedre og skabe fornyelse. Det er tvivlen, der er med til at give ny indsigt.

Min malerkunst er altid under udvikling, og jeg leger med mange forskellige materialer. Jeg maler med akryl og med spray. Jeg maler aldrig med pensel – i stedet bruger jeg spartel, fingre, vand og andet, der kan være med til at give maleriet et unikt udtryk eller en særlig effekt.